Ακόμα να βάλεις SSL?Η Google σε τιμωρεί και δεν δίνει ώθηση στο website σου! - AboutHotelier

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ  από τον Ιανουάριο του 2017 όσα domains δεν έχουν SSL θα «τιμωρούνται» με την εμφάνιση της ένδειξης “Not secure” σε όσους χρήστες χρησιμοποιούν τον Chrome Browser.

 

Οι περισσότεροι χρήστες ήδη γνωρίζουν ότι για να κάνουν online αγορές  ή να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε κάποια σελίδα, πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι η σύνδεση τους είναι ασφαλής. Πως το κάνουμε αυτό? Ελέγχουμε εάν υπάρχει ενεργοποιημένο το SSL-πιστοποιητικό ασφαλείας- όπου ταυτόχρονα εμφανίζεται και το πράσινο λουκετάκι δίπλα στο URL της σελίδας

Η Google τιμωρεί τα website που δεν έχουν SSL

Η Google, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του internet και ανακοίνωσε ότι απο τον Ιανουάριο του 2017, θα τιμωρεί όλα τα sites που δεν έχουν εντάξει το SSL κρυποτγράφηση στο URL τους. Επομένως κάθε χρήστης που θα επισκέπτεται την ιστοσελίδα σου μέσω Chrome browser, θα του υποδεικνύει ότι ένα site δεν είναι κρυπτογραφημένο, και συνεπώς μη ασφαλές, με ένα κόκκινο “Χ” στο λουκετάκι δίπλα στο URL της σελίδας.

Ο Chrome μέχρι σήμερα εμφανίζει:

  • ένα εικονίδιο με μια λευκή σελίδα όταν δεν υπάρχει πρωτόκολλο ασφαλείας
  • ένα πράσινο λουκετάκι στα site που είναι ασφαλή και έχουν ‘https’ και
  • ένα λουκετάκι με κόκκινο “Χ” πάνω του όταν υπάρχει πρωτόκολλο αλλά κάτι δεν πάει καλά στη σελίδα.

Ποια θα είναι η νέα αλλαγή;

Όλοι οι διαδικτυακοί χρήστες, όταν θα επισκέπτονται μια μη ασφαλή σελίδα(δηλαδη που δεν θα έχει SSL), θα βλέπουν δίπλα στο URL, ένα κόκκινο σημάδι “Χ” και θα καταλαβαίνουν αμέσως ότι η σελίδα δεν είναι ασφαλής, δηλαδή δεν έχει SSL!

Έτσι η Google, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των σελίδων και την κρυπτογράφηση των πάντων στο διαδίκτυο. Με αυτόν τρόπο θα διασφαλίζει τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων αγοραστών και  θα προστατευεί τους χρήστες σε σελίδες οι οποίες δεν είναι αληθινές!

Δείτε την ανακοίνωση της Google εδώ

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ